5 tips om efficiënter te werken

Bijgewerkt: sep 6

Efficiënt werken. Als er één ding is waar ik mij volledig op heb gefocust, is dat efficiënt werken wel. De eerste weken bestond dat uit 40 uur Netflix uren en 1 uurtje werk. Inmiddels is dit fiftyfifty en ik vertel je hoe.

1️⃣ Een vroege vliegende start. Als ochtendpersoon is dit een makkelijke tip. Er is bewezen dat de meeste mensen in de ochtend het meest productief zijn. Dus door je wekker ⏰ iets vroeger te zetten, maak je de ochtend langer en kan je al wat vinkjes zetten op je to-do list.


2️⃣ Zet minder taken op je to-do list. Toen ik met enthousiasme begon met mijn to-do lost was 1 a5’je niet genoeg. Voel je de stress al? Als je iets minder inplant, raak je minder gestrest.


3️⃣ First things first. Ik checkte altijd eerst m’n social media kanalen als ik wakker werd. Maar probeer eens de dag te beginnen met een belangrijke taak. Een taak voor leven en dood. Dit klinkt ook weer heel dramatisch, maar you get the point. Voor mij is dit een fotoshoot bewerken en opsturen. Dit heeft weer te maken met die vliegende start. Je begint de dag al lekker productief.


4️⃣ Zin in het nieuwe seizoen van 13 reasons why? Als jij al een deel van je to-do list afhebt, mag je jezelf ook belonen. Ik gun mezelf na het bewerken van foto’s een pauze. Maar als bijna alles is afgevinkt en ik mijn laatste taak afrond, kan Netflix ook alvast aangedrukt worden.


Heb jij nog andere tips wat jou helpt om efficiënter te werken? Tips voor een Netflix serie zijn uiteraard ook welkom. Ik ben heel benieuwd.


Meer blogposts